Agenda

's-Hertogenbosch. Opleiding Nabestaandenzorg najaar 2017
Donderdag 14 September 2017, 10:00

Opleiding Nabestaandenzorg september 2017

Donderdag 14 september 2017 start de opleiding Nabestaandenzorg weer. Deze opleiding wordt verzorgd door Terra, zorg in rouw, in samenwerking met Praktijk De Troostboom.

Centraal hierin staat het bieden van zakelijke en emotionele steun na de uitvaart. Cursisten hebben na afloop van de opleiding voldoende bagage om zelfstandig nabestaandenzorg aan te bieden en desgewenst hun eigen bedrijf te starten. De interactieve opleiding bestaat uit acht lesdagen die, verdeeld over drie maanden in ’s-Hertogenbosch, wordt gegeven.
Nabestaanden hebben na een overlijden en uitvaart vaak een moeilijke periode. Ze rouwen, maar moeten eerst veel zakelijke rompslomp afhandelen. Lian Gieles, directeur van Terra, zorg in rouw en initiatiefnemer van deze opleiding: ‘Pas als de zakelijke kant van een overlijden goed geregeld is, krijgen nabestaanden ruimte om te rouwen. Daarom is het zo belangrijk dat ze snel duidelijkheid en rust in het hoofd hebben. Via nabestaandenzorg kun je voor hen een deel van de ‘papierwinkel’ wegnemen. Want daar kijken ze vaak als een berg tegenop. Daarnaast kun je hen ondersteunen in de emotionele kant van hun rouw. Want ook dat kan erg verwarrend zijn.’

Zakelijke en emotionele steun
De zakelijke èn de emotionele ondersteuning van nabestaanden komen beide ruim aan de orde in de opleiding Nabestaandenzorg. Deze heeft een interactief karakter: de cursisten worden uitgenodigd na te gaan hoe zij zelf in het leven staan. Er is ruimte voor eigen verlieservaringen en de invloed daarvan op zichzelf als mens. Verder wordt er aandacht besteed aan de verschillende aspecten van een rouwproces, aan specifieke verliessituaties en aan gesprekstechnieken. Daarnaast wordt de cursist voorbereid om de nabestaanden op een gedegen manier te ondersteunen bij de zakelijke afwikkeling na het overlijden.

Acht donderdagen in ‘s-Hertogenbosch
De opleiding Nabestaandenzorg bestaat uit 8 dagdelen, verdeeld over 3 maanden, en wordt gegeven in ’s-Hertogenbosch. Elke lesdag vindt plaats op donderdag van 10.00 – 16.00 uur. Om cursisten zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven, is ervoor gekozen met groepen van 6 tot 8 personen te werken. Dat garandeert volop persoonlijke aandacht en interactie. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat. Na afloop van de opleiding is er de mogelijkheid om lid te worden van het Landelijk Platform Nabestaandenzorg (LPN)

Meer informatie
Voor meer info: www.terrazorginrouw.nl. Aanvragen van het inschrijfformulier of stellen van vragen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch: 073-644 70 72.


Lian Gieles                                                 en                               Larissa van der Molen    
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                            
            terrazorginrouw                                                                         troostboom

Locatie : Zuiderparkweg 282, 5216 HE ‘s-Hertogenbosch

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.