Agenda

Groningen, De Marne (nieuw) Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 21 September 2017, 09:15 - 18:15

arriva_touring  -  st_oude_drentse_kerken 

st_oude_kerken_groningen  Stichting Alde Fryske Tjerken


 
Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières) Groningen, De Marne (nieuw)

Voor de tweede keer dit seizoen verkennen de Marne, in het noordwesten van de provincie Groningen. Met koffie, thee en iets lekkers rijden we eerst naar de rooms-katholieke begraafplaats van Wehe-den Hoorn, al eeuwenlang een katholieke enclave in het protestantse Groningen. Daarna bezoeken we het kerkhof van Vliedorp. Het dorpje en de kerk zijn verdwenen, maar het kerkhof ligt nog altijd op de wierde. Vervolgens bezoeken we de oude gemeentelijke begraafplaats van Ulrum. Deze is in 1827 in gebruik genomen en deed dienst tot 1952. Na de lunch bij Wongema in Hornhuizen bewandelen we de slingertuin op het kerkhof aldaar. We vervolgen onze weg naar Niekerk en bezoeken daar het kerkhof en het witte kerkje, dat een verrassend interieur heeft. Op het kerkhof liggen de zerken van leden van verschillende families in lange rijen naast elkaar. We sluiten de tocht af in de kerk van Obergum, waar de plaatselijke commissie voor een kopje koffie of thee zorgt.

Vertrek:         Assen 9:15,         Groningen 10:00
Terugkomst: Groningen 17:45, Assen 18:15
Prijs: € 45

 

Aanmelden
Aanmelden liefst per e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of als u geen e-mail heeft: tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268.
Gezien het aantal tochten is het van groot belang dat u eerst de naam en de datum van de tocht vermeldt, evenals de opstapplaats.
Daarbij s.v.p. duidelijk vermelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en zo mogelijk ook uw e-mailadres.
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief waarin staat aangegeven hoe u kunt betalen.

pdfDownload hier de voorwaarden en het volledige programma van 2017

 

Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, vol is dus helaas vol. Mocht u om welke reden dan ook zijn verhinderd, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven? In dat geval kunnen andere belangstellenden nog van uw plaats(en) gebruik maken. In genoemde prijzen is alles voor het programma van die dag inbegrepen; koffie/thee, lunch en prijs touringcar, entree etc.

Vertrek
Bij elke tocht staat vermeld hoe laat de bus vertrekt. Voor Assen is de vertrekplaats bushalte A voor het station en in Groningen de halte bij de rondvaartboot voor het Groninger Museum tegenover station Groningen. Hoe laat we ongeveer weer terug zijn bij de opstapplaats staat per tocht ook aangegeven. We streven ernaar dit tijdstip te halen. Soms kan het programma wat uitlopen. Houdt u daarmee s.v.p. rekening.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.