Agenda

Eygelshoven: Opening allereerste natuurbegraafplaats in Zuid-Limburg
Zondag 17 September 2017, 11:00 - 16:00

Opening allereerste natuurbegraafplaats in Zuid-Limburg
Eindelijk in Zuid-Limburg nu ook mogelijkheid tot begraven in de natuur

Op zondag 17 september a.s. kunnen mensen voor het eerst persoonlijk kennismaken met Natuurbegraafplaats Eygelshof, de allereerste natuurbegraafplaats van Zuid-Limburg. Op die dag organiseert Natuurbegraafplaats Eygelshof, gesitueerd op de voormalige Hermangroeve in Eygelshoven, een open dag waar iedereen die belangstelling heeft voor natuurbegraven welkom is. Vanaf dat moment is het voor alle belangstellenden mogelijk om een eigen plekje op de natuurbegraafplaats uit te zoeken en te reserveren.

Eeuwigdurende grafrust in de natuur
Een natuurbegraafplaats is een plaats in de natuur waar mensen voor eeuwig begraven kunnen worden. Natuurbehoud staat hierbij voorop. Omdat Eygelshof nu de functie van natuurbegraafplaats heeft, kan nieuwe natuur zich hier ontwikkelen en voor altijd handhaven. Hiermee heeft dit gebied een belangrijke maatschappelijke functie gekregen. Niet alleen als begraafplaats, maar ook als natuurgebied waar iedereen die respect heeft voor mens en natuur altijd welkom is.

Respect voor mens en natuur
De oergedachte bij natuurbegraven is dat het lichaam wordt opgenomen door de natuur en dat die natuur voor de eeuwigheid het graf verzorgt. Respect voor de mens als onderdeel van de natuur is de grondslag. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze pure vorm van begraven, waarbij de kist, korf, mand, lijkwade of urn en de kleding van de overledene bestaan uit natuurlijke, biologisch verantwoord afbreekbare materialen. Ook worden er geen grafzerken of -stenen geplaatst. Als mensen dat wensen kan er wel een boomschijf met inscriptie op het graf worden gelegd. Deze gaat in de loop van de tijd weer op in de natuur.

Grote belangstelling
Dat er in Zuid-Limburg veel behoefte is aan een dergelijke begraafplaats blijkt uit de grote belangstelling die er is voordat Natuurbegraafplaats Eygelshof officieel open is. Honderden belangstellenden vroegen al om informatie en de eerste begravingen vonden al voor de opening plaats.

Open dag
Tijdens de open dag worden er rondleidingen gegeven, is er een infomarkt over alle aspecten die te maken hebben met natuurbegraven en is er gelegenheid om een afspraak te maken om een zelfgekozen grafplek te reserveren De medewerkers van Eygelshof zijn deze beschikbaar om vragen te beantwoorden.

begraafplaats eygelshof


 

Locatie : Boomgaardkuilweg 7 te Eygelshoven

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.