Agenda

Zwolle. Lezing afscheid en rouw
Dinsdag 19 September 2017, 19:00 - 22:00

Yarden Logo 200

Cultureel antropologe Yvon van der Pijl geeft inzicht in de diversiteit in afscheids- en rouwrituelen en toont de verschillen en overeenkomsten in visies op leven en dood.


Tijdens de lezing gaat Yvon van der Pijl in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies. In Nederland leven mensen uit alle windstreken en met allerlei verschillende achtergronden samen. Ook in de zorg rond het levenseinde krijgen we te maken met deze diversiteit. Mensen in de uitvaartzorg, maar ook bijvoorbeeld de ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs worden geconfronteerd met andere gebruiken en wensen. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening.

Er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, na te praten.

Gratis toegang

 Aanmelden

Locatie : Yarden Kranenburg in Zwolle, Kranenburgweg 3, 8024 AC Zwolle

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.